Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αρίων ιδρύθηκε το 1995 από μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη για την θάλασσα και τον αθλητισμό με σκοπό την ανάπτυξη του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου και στη Λιμνοθάλασσα Ηραίου.

 

Στην διάρκεια της 25ετούς λειτουργίας του έχει διοργανώσει με επιτυχία πλήθος αθλητικών και κοινωνικών δράσεων όπως:

  • Σχολές Ιστιοπλοίας, Κανόε Καγιάκ  και Θαλασσίου Σκι
  • Συμμετοχή σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ιστιοπλοΐας, Κανόε Καγιάκ και Θαλασσίου Σκι
  • Διοργάνωση Πανελληνίων Αγώνων Ιστιοσανίδας, Jet Ski, Ταχυπλοίας, Κανόε-Καγιάκ, Θαλασσίου Σκι, Απνοιας, Διάθλου και Τριάθλου, Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης, κ.α.
  • Διοργάνωση Διεθνών  Camps εκμάθησης Θαλασσίου σκι και Wakeboard
  • Διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων για κοινωνικούς σκοπούς

 

Με την ίδια κινητήρια δύναμη το σημερινό συμβούλιο προσφέρει με την πλούσια δράση του ευκαιρίες σε νέους αθλητές να γνωρίσουν τον αθλητισμό αλλά και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους σε πλήθος αθλημάτων.

 

Ο Ν.Ο.Α. είναι αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο από την ΓΓΑ, Τακτικό μέλος των  Ελληνικών  Ομοσπονδιών  Θαλασσίου Σκι (ΕΟΘΣΚΙ), Κολύμβησης (ΚΟΕ), Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) και υποστηρίζεται από τον Δήμο Λουτρακίου – Π.ΑΘ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο εκπαιδευτικό δυναμικό του Ν.Ο.Α. συγκαταλέγονται προπονητές με πολυετή πείρα και αγάπη για τα θαλάσσια αθλήματα και έχει ενεργούς αθλητές σε όλα τα επίπεδα και αξιόλογο junior δυναμικό!